Парижката Св. Богородица е почти изцяло стабилизирана след пожара, съобщи френският

...
Парижката Св. Богородица е почти изцяло стабилизирана след пожара, съобщи френският
Коментари Харесай

Френският министър на културата: „Нотр Дам“ е почти изцяло стабилизирана след пожара

" Парижката Св. Богородица " е почти напълно нормализирана след пожара, заяви френският министър на културата Франк Ристер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Укрепени и нормализирани са всички по-слаби места, появили се вследствие на пожара - северният и южният портал, също и частта от западния портал, ситуирана сред двете камбанарии, сподели министърът пред телевизия " Франс-2 ". " Това е чудесна вест ", акцентира той.

По думите на Ристер обаче предстои още доста да се работи по каменния свод на храма, където има " още няколко нестабилни точки ".

" По тях работят специалисти от френското министерство на културата и строителни компании. Те извозват парчета и фрагменти, останали след пожара, и последователно покриват с брезент пролуките в каменния свод. Щом завърши тази активност, ще можем да считаме катедралата за избавена ", добави министърът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР